منتديات عسل غزلان

بص يا عمنا انت هتسجل هتبقى صحبى و حبيبى و كفائة مش هتسجل هعصرك و أجيب منك أعضاء كتاكيت دوس على التسجيل تحت و اوعى تنسى لما تسجل تروح لأيميل الاشتراك اللى انت كتبته علشان تفعل اشتراكك وتشارك معانا انما بقى لو كنت مشترك معانا فعلاً يبقى دوس على دخول و اتمنالك الاستمتاع بالمنتدى ...

<<<<<<<<<<<<<<

منتديات عسل غزلان


 
الرئيسيةالبوابةالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 حشوات السمبوسه بانواعها

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
خادمة الزهراء
مشرفة
مشرفة
avatar

عدد الرسائل : 62
البلد : البحرين
رقم العضوية : 18
نشاط العضو :
الاوسمة :
السٌّمعَة : 0
نقاط العضو/ة : 350900
تاريخ التسجيل : 16/04/2008

مُساهمةموضوع: حشوات السمبوسه بانواعها   الأحد مايو 11, 2008 4:14 am

سمبوسة الماش

كوبين ماش تنقعينهم بماي حار ساعه وتسلقينهم لحد ما يستوي مو ينهري وينشخل
القشره مالت ممكن تستغنين عن جزء منها اثناء الغسل بس لازم يكون فيها قشر عشان طعمه
تحمسين عشر بصلات كبيره مفرومه وسط لحد ما تذبل مع شوي زيت
تضيفين لها 4 مكعبات ماجي خضار وكمون صحيح وكزبره مطحونه ناشفه وفلفل اسود
ولما تشرب البهارات تضيفين لها كوبين كزبره خضره مفرومه وتحمسينها معاه لما تنشف على نار قويه اضيفي لها الماش وخليها وياه مع التقليب دقيقتين بالاخر اضيفي ملعة اكل ثوم مهروس مع حبة فلفل اخضر حار وقلبي شوي بس تطلع ريحته وعدلي الملح حسب ذوقك
وتبرد وتحشى بها السمبوسه


سمبوسة البيتزا
جبن مزاريلا مبشوره كوب
جبن كرفت ازرق علبة وسط مبشوره
كوب زيتون اخضر الشرايح بس نفرمه خشن
بصله متوسطه مفرومه ناعم
حبة فلفل اخضر مفرومه ناعم
علبة مشروم مفرومه خشن شوي
رشة اوريغانو
تخلط مع بعض مثل السلطه
وتحشى بالعجينه


سمبوسة اللحم

نص كيلو لحم مفروم
5 بصلات كبيره مفرومه
4 فصوص ثوم مفرومه ناعم
رشةكمون ناعم
رشة كزبره ناعمه
رشة قرفه
فلفل اسود وملح
ملعقة اكل كزبره خضره مفرومه
حطي اللحم على النار في مقلاة واسعه وخليه على نار قويه لحد ما ينزل مايه ويتبخر قبل لا ينشف حطي البصل والثوم والبهارات
خففي النار وخليه مغطي يتسبك 10 دق
قبل لا تطفين عليه حطي الكزبره عشان ريحتها وارفعيها


سمبوسة الجبن

علبة كبيره جبن كرفت مبشوره
كيس جبن مازاريلا
نص كوب بصل اخضر مفروم ناعم
تخلط وتحشى


سمبوسة البطاط والبزاليا
كوبين مكعبات صغيره من البطاط تسلق دقيقتين وترفع
كوبين بزاليا مسلوقه
بصل مفروم ناعم
كمون حب
كزبره خضراء مفرومه كميه كوب
ماجي مكعبين
حبة فلفل اخضر حار مفروم
نتفة زنجبيل اخضر مبشوره
نص ملعقة اكل كاري ا
البصل تقريبا 7 بصلات
حمريه بشوية زيت ومعاه ملعقة اكل كمون حب وحطي البطاط وقلبي وحطي الماجي والبزاليا والفلفل والزنجبيل وقلبيه لحد ما يتشرب من بعض
اخر شي حطي الكاري والكزبره وذوقي الملح والفلفل برديها واحشي


سمبوسة الخضار بالشبنت

كيس كيلو خضار مشكله (جزر-بزاليا-فاصوليا-ذره)
5 بصلات مفرومه معاها 5 فصوص ثوم مفرومه
شده شبنت
مكعبين ماجي
ملعقة مشكله من البهارات ( كمون-كزبره-فلفل اسود -كركم)
اسلقي الخضار شوي لحد ما تنضج الا شوي
احمسي البصل جيدا مع الماجي والبهارات والشبنت اضيفي الخضار وقلبيه يشرب من بعضه
وبردي واحشي


سمبوسة الدجاج
دجاجه مسلوقه مفتته
5 بصلات مفرومه
فصين ثوم كبار مفرومين
حبة فلفل اخضر حار مفرومه
علبة مشروم شرايح مفرومه خشن
مكعبين ماجي
ملح وفلفل
ملعقة اكل زبده
حمري البصل بشوية زيت حتى يذبل اضيفي الماجي وبس يذوب بالبصل اضييفي المشروم وقلبيه يتحمر مع البصل اضيفي الدجاج وغطيه شوي يتسبك
ضعي الزبده في مقلاة صغير مع الثوم والفلفل الحار وبس ريحته تطلع اضيفيه للحشوه وقلبيه معاه جيدا وغطي عليها وبرديها واحشي


سمبوسة الشاينيز

كوبين ملفوف مفروم شرايح
كوب جزر مفروم شرايح
حبة فلفل اخضر مفروم شرايح
ومثلها حبة فلفل احمر ومثلها حبة فلفل اصفر
3 اكواب بصل شرايح
ربع كوب صلصة صويا او اقل شوي
مكعبين ماجي
حمري البصل الى ان يذبل شوي اضيفي باقي الخضار وقلبيها على نار قويه شوي ولما تسخن خففي النار وغطيها بس خمس دقايق عشان لا تذبل واكشفيها وقلبيها لحد ما تنشف اضيفي الصويا وبس تشربها غطي عليها
طبعا الماجي ينضاف مع البصل اولا


سمبوسة المشروم بالذره
اكواب بصل مفروم
علبتين مشروم شرايح ومفروم خشن
كوب ذره مسلوقه
نص كوب كزبره خضره مفرومه
5 فصوص ثوم مفرومه
مكعبين ماجي
ملعقة صغيره كزبره ناشفه مطحونه
حمري البصل مع الماجي والكزبره الناشفه وبس تطلع ريحتها اضيفي المشروم وقلبيه جيدا اضيفي الثوم وقلبي وبس تنشف اضيفي الذره والكزبره وسكري عليها


سمبوسة البطاط بالمعبوج (حاره)
تقريبا 5 اكواب بطاطس مقطعه مكعبات صغيره جدا
3 اكواب بصل مفروم
ملعقة اكل كمون حب
ورشة كزبره ناشفه
من ملعقة اكل الى ملعقتين معبوج(فلفل اخضر او احمر مفروم ناعم مع ثوم وينباع جاهز )
حطي ربع كوب زيت وحطي البطاط مع البصل والكمون وقلبيه جيدا غطيه شوي عشان تستوي البطاطا
لا تهرينها
ارفعي النار وقلبي لما تحسن البطاط بدأ يتحمش والبصل يشقر
اضيفي ملح وفلفل اسود
واخيرا المعبوج بس لا تقربين منه ريحته بتطلع قويه وبتكحين من حرارته ههههههه

طريقة المعبوج الكويتي
راس ثوم
ملعقة ونص اكل كبيره فلفل احمر هندي مجروش بالبذور وهو يكون مجفف وحار
ملعقتين كبار زيت
ملعقة اكل او اقل ملح
ملعقة اكل مسح كزبره ناشفه مطحونه ويفضل محموسه قبل طحنها
يفرم جميعها مع بعض بالمفرمه ويكون مثل المعجون وتحفظ ببرطمان زجاجي ويرش سطحها برشة زيت حتى لا تنشف

بالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
سمانة
صاحبة المنتدى
صاحبة المنتدى
avatar

انثى
عدد الرسائل : 1791
تاريخ الميلاد : 19/05/1984
العمر : 33
البلد : البحرين
رقم العضوية : 2
نشاط العضو :
علم بلد :
الاوسمة :
وسام :
المزاج :
السٌّمعَة : 157
نقاط العضو/ة : 356444
تاريخ التسجيل : 21/02/2008

مُساهمةموضوع: رد: حشوات السمبوسه بانواعها   الإثنين مايو 12, 2008 6:31 am

يمــــــي مشكورة خيو
ننتظر جديدك

_________________


احبـكـ يـا اغـلى مـاعنـديـ
احبـكـ يـا قـدري و نصيبـيـ
احبـكـ يـا اجمـلـ مـا فـيـ دنيتـيـ
احبـكـ يـا فـرحـة ايـامـيـ
احبـكـ يـاسعـادتيـ كلهـا
احبـكـ يـا اغلـى البشـر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
عسل غزلان
الأنامل الذهبية
الأنامل الذهبية
avatar

انثى
عدد الرسائل : 1219
تاريخ الميلاد : 30/01/1977
العمر : 40
البلد : السعودية
العمل/الترفيه : الأعمال اليدوية
المزاج : حلو بأذن الله
رقم العضوية : 4
نشاط العضو :
علم بلد :
الاوسمة :
وسام :
السٌّمعَة : 51
نقاط العضو/ة : 357087
تاريخ التسجيل : 21/02/2008

مُساهمةموضوع: رد: حشوات السمبوسه بانواعها   الخميس مايو 15, 2008 12:16 am

123.
سمبوسة الماش

سمبوسة البيتزا

سمبوسة اللحم

سمبوسة الجبن

سمبوسة البطاط والبزاليا

سمبوسة الخضار بالشبنت

سمبوسة الدجاج

سمبوسة الشاينيز

سمبوسة المشروم بالذره

سمبوسة البطاط بالمعبوج (حاره)

طريقة المعبوج الكويتي

بالهنا والشفا
الصراحة ياخادمة الزهراء موضوع مش بس حلو بعد مشهي على كذا الاسبوع الجاي انا عازمة حالي عندك موافقة.... يسلمووووووووو mk

_________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
ZOoOZ
مراقبة
مراقبة
avatar

انثى
عدد الرسائل : 1323
تاريخ الميلاد : 22/05/1994
العمر : 23
رقم العضوية : 11
نشاط العضو :
علم بلد :
الاوسمة :
وسام :
المزاج :
السٌّمعَة : 262
نقاط العضو/ة : 384143
تاريخ التسجيل : 12/03/2008

مُساهمةموضوع: رد: حشوات السمبوسه بانواعها   الأربعاء يونيو 18, 2008 3:30 am

cherry
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
T0oo0Ty
نائب الوزير
نائب الوزير
avatar

ذكر
عدد الرسائل : 1273
تاريخ الميلاد : 11/07/1990
العمر : 27
البلد : من بلاد اللهـ الواسعهــ
العمل/الترفيه : اطالبـ
المزاج : الضغط مرتفعـ
رقم العضوية : 56
نشاط العضو :
علم بلد :
الاوسمة :
وسام :
المزاج :
السٌّمعَة : 52
نقاط العضو/ة : 348427
تاريخ التسجيل : 23/05/2008

مُساهمةموضوع: رد: حشوات السمبوسه بانواعها   الخميس أغسطس 28, 2008 10:47 pm

مشكورهــ يا ذوقــ


ويعطيكــ العافيهـ
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
حشوات السمبوسه بانواعها
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات عسل غزلان :: ~¤ô¦¦§¦¦ô¤~ منتدى حواء ~¤ô¦¦§¦¦ô¤~ :: مطبخ حواء-
انتقل الى: